Pages

ponedeljek, marec 02, 2009

Maximo Park v Ljubljani


V petek smo se s kolegi podali na koncert angleških indierockerjev Maximo Park v Cvetličarno. Petorica iz Newcastle-a ima pri meni nek poseben značaj, saj se le malokrat zgodi, da sem bend na odru slišal prej, preden so sploh uspeli lansirati svoj prvenec A Certain Trigger (2005).
Od takrat je preteklo že kar nekaj vode ali bolje, koncertne kilometrine. Band se več ne poti na peklenskih žarkih, saj ima na domačih tleh skorajda "prvoligaški status", pridno pa nabira svoje privržence tudi drugje po evropi. Po znamenitem festivalu Southside leta 2006 , kjer so že nastopili kot eni od liderjev festivala, je bil to moj tretji obisk.
Ko smo prispeli in se podali na prvo pivo, so nas že ogrevali hrvaški Orange Strips, ki ne skrivajo "zaljubljenost" do britpopa. Po nekaj ujetih komadov se me zelo spominjali na škotske Travis.
Med odmorom se je dvorana kar lepo napolnila kar je nedvomno malo presenečenje, saj promocije dogodka praktično ni bilo zaslediti na nobenem koraku.(baje je bil dan prej obisk v Zagrebu zelo slab)
Ob bučnem aplavzu so na oder stopili Maximo Park in koncert odprli z Our Velocity s svojega drugega albuma Our Earthly Pleasures (2007).
Potem pa tisto, kar sem si najbolj želel. Novi komadi (trenutno pripravljajo tretji studijski album) in po poslušanem sodeč bo manj idejni od predhodnih, vendar zelo energičen in poslušljiv kar bo "navrglo" še dodaten del fenov.
Angleži so v tej dobri uri odigrali vse svoje najbolj znane komade kot so Books from Boxes, Going Missing, Limassoll, Grafiti, ter meni najlubša Girls Who Play Guitars. Sploh pri slednji je bila atmosfera v dvorani odlična.
Na odru se je še enkrat več pokazalo da sta srce benda klaviturist Lukas Wooller ter fenomenalen frontman, ki odlično opravlja svojo delo Paul Smith.
Po bučnem skandiranju smo dobili tudi bis kjer so zaigrali še tri komade z nepogrešljivo Apply Some Pressure.
Vsekakor naj na koncu dodam, da je skupina z svojim (ponovno)energičnem nastopom, ter odličnim odzivom publike pokazala, da si tudi pri nas želimo več "pristankov" indie bendov. In to ravno na tak način kot Maximo Park, ki so zaupali nekemu našemu novnarju, da so prišli na ta konec sveta predvsem z namenom večanja prepoznavnosti.
Po nedavnem koncertu Islands, sedaj Maximo Park ter poleti prihajajočih velikanov Killers se nam očitno res obeta dobra Indie letina.
http://maximopark.com/
Fotke : http://johnny72.blogspot.com/2009/02/maximo-park.html

2 komentarji:

johnny72 pravi ...

Lepo povedano...
Držimo pesti za čim več podobnih "pristankov".
Se vidmo v prvi vrsti!

zoki pravi ...

Se strinjam,zelo korekten nastop sedaj že kar "domačih"Maximo Park.
Se vidimo na naslednjem koncertu!

Objavite komentar