Pages

sreda, marec 04, 2009

The Takeover UK -- Running With the Wasters (2009)



Dober indie-rock ne prihaja vedno iz Britanije. Četverica iz Pittsburgha je z svojim debijem "Running With the Wasters" resno vrgla rokavico na onstran luže.
Fante je ispiriral pop iz 60'ih ter bandi takoimenovane angleške invazije v drugi polovici 70'ih. Rezultat je prekleto dober plesno-garažni rock, kjer ne manjka melodičnih trenutkov, lo-fi zvoka ter prefinjenega popa.
Po uvodni "The Lonely Ones" ki si jo ne bi sramovali tudi The Strokes, je druga "Never Been So Sick" kitarsko nabrita ter v refrenu "pijansko" opevana v stilu kakšnih The Libertines. Album nadaljuje "Ah La La", najbolj lahkotna pop pesmica, ki bi z lahkoto osvojila kakšen vrh mainstream glasbenih lestvic. Naslednja "Running With The Wasters"pa zame že predstavlja vrhunec tega ploščka z ubijajočim himničnim napevom ter stopnjevalnim ritmom, ki na koncu skoraj pripelje spust rok iz volana kjer jo največkrat poslušam.
Čeprav v albumu ne zasledim nekih "štuk" komadov, bi omenil še nalezljive "Birthday Boy" ter "Don't Wait Up".
Vsekakor je celi album enkraten, hipnotičen roadtrip kjer bi si želel, da se nikoli ne konča.
V primeru TakeoverUK, kjer bodo mnogi videli še en "copy-paste" primerek in jim očitali podobnost z bandi kot so The Strokes, The Libertines in drugimi, menim da so fantje ustvarili ploščo, ki ob poslušanju težko ostaneš ravnodušen.
http://www.myspace.com/thetakeoveruk

0 komentarji:

Objavite komentar