Pages

torek, februar 23, 2010

Shout Out Louds - Work (2010)

Švedska zasedba Shout Out Louds je ena tistih, ki zna na preprostih rifih temelječo glasbo narediti pretenciozno, dolgovečno in zanimivo. Kvintet sestavljajo Adam Olenius (vokal in gitara), Ted Malmros (bass, tolkala), Carl von Arbin (gitara), Eric Edman (bobni) in Bebban Stenborg (klaviature in back vokal).
Že njihov debitantski album "Howl Howl Gaff Gaff" jih je popeljal med elito indie - rock skupin. S pohvalami niso skoparili tudi taki bendi kot so Kings Of Leon, Secret Machines, The Dears, The Magic Numbers in The Essex Green, ki so se vsi po vrsti borili, da jim odpirajo koncerte na njihovih turnejah. Če je bil prvi album nabrit, hiter, polno nalezljivih indie pop-rock komadov ter pritrjen z garažno priponko je drugi "Our Ill Wills" iz leta 2007 ponudil bolj mirno glasbo, kjer so prednjačile pop skladbe z vplivi folka in electronic-new wavea. Na rezultat plošče je zelo vplival Björn Yttling iz benda Peter, Bjorn & John s katerim bend že dolgo prijateljuje.
Pri novi plošči je treba najprej omeniti, da so presedlali na založbo Merge. Torej vsi atributi za dobro prodajo v eminentni družbi Arcade Fire, Spoon ter drugih. "Work" prinaša deset več ali manj lepo izenačenih komadov, ki so dovolj instrumentalno raznovrstne in razživete, da ponovno pričarajo prijetno poslušanje. Lahko bi rekel, da so Shout Out Louds ustvarili formulo, ki je skupek prejšnjih dveh plošč in rezultira s pravim indie pop draguljem bogatih melodij. Da je bend v dobri formi pokažejo predvsem v pesmih kot so popoidna in lepo naraščujoča "Walls",  otožnejša "Play the Game", razigrana "1999" ter "Fall Hard" ki deluje brezmadežno in veselo po drugi strani pa nekoliko melanholično z nežnim back vokalom klaviaturistke  Bebban Stenborg.
Shout Out Louds so še enkrat več pokazali, kako se v preprostih in simpatičnih melodijah ustvari "retro feeling" v kombinaciji s švedsko razigranostjo, ki je v glasbenem smislu pri njih tako značilna.

http://www.shoutoutlouds.com/
http://www.myspace.com/shoutoutlouds

0 komentarji:

Objavite komentar