Pages

sobota, avgust 28, 2010

Les Savy Fav - Root For Ruin (2010)

Verjetno je že vsakdo od nas kdaj slišal za ta Brooklynski bend, vsaj pri rednem brskanju skozi p2p liste novih izdaj, ki so na voljo za download, ali pa pri branju raznih spletnih fanzinov. To gre pripisati dejstvu, da obstajajo že od leta 1995. Les Savy Fav so bend, ki pri meni nikoli niso bili deležni kakšne posebne pozornosti. Mešanje coolege zvoka, hrupa ala Fugazi ter spuščanje k "modernemu art plesu" me pač niso prepričali, vsaj do njihovega četrtega albuma "Let’s Stay Friends" iz leta 2007. Album je od predhodnjih treh (3/5 (1997), The Cat and the Cobra (1999), Go Forth (2001)) ponudil predvsem večjo prepletenost melodij v komadih, kar je rezultiralo z mnogo bolj blago, intelegentno ter celovito ploščo, obenem pa najava na nove čase benda.
Glavna člana sta "odtrgani" genialni pevec in pisec besedil Tim Harrington (tudi v fizičnem smislu), saj glede na opise iz interneta njihovi nastopi izgledajo skrajno noro, pevec se vmes preoblači, poljublja s publiko in dela vse druge norosti, ter basist Syd Butler, ki je tudi lastnik njihove založbe Frenchkiss Records.
Vsekakor so se Les Savy Fav spretno sukali in razvijali skozi to petnajsletno obdobje in mislim, da so sedaj prišli do plošče, ki najboljše opiše njihovo zmožnost pisanja odličnih komadov.


"Root For Ruin" je odlična plošča, ki skozi 11 pesmi popelje poslušalca skozi zabavno potovanje, kjer ga obmetavajo s post-punkovskim stilom indie rocka in udarnega melodičnega power-popa, zavite v odlične distorzirane dele, ob katerem enostavno ne moreš nehati zibati vseh telesnih udov. Močni komadi so predvsem "Dirty Knails", "Excess Energies" in "Lips N' Stuff". Da znajo narediti tudi potencialni hit, poskrbita energična in melodična indie-rock komada "Let's Get Out of Here" in "High and Unhinged", ter za nekoliko bolj mirno in sproščeno poslušanje "Sleepless In Silverlake" in "Dear Crutches". Skratka. Če gledam ploščo kot zaključeno celoto, nič ne štrli ven in nič ni odvečnega. Če zavrtim npr.komad "Let's Get Out of Here" petkrat zapored in mi vsakič pričara evforično raspoloženje, je to pri meni vsekakor dejavnik ki vedno govori v prid dobremu materialu. "Root For Ruin" je pravi resnični indie-rock album v pravem smislu te besede in prvo večje presenečenje letošnjega leta.



http://www.myspace.com/lessavyfav
http://www.lessavyfav.com

0 komentarji:

Objavite komentar