Pages

četrtek, marec 03, 2011

The Rural Alberta Advantage - Departing (2011)

Kanadčani so res neverjetni. Že sem pisal na tem blogu o Islands, odličnem koncertu Wolof Parade v Ljubljani in nazadnje tudi o novi plošči vedno odličnih Arcade Fire. Tokrat je pred mano (že) drugi album verjetno nekoliko bolj neznanega, vendar odličnega benda iz Ontaria z imenom The Rural Alberta Advantage.
Trio je izdal prvenec "Hometowns" leta 2009 in moram priznati, da ni nikoli prišel na moja ušesa, kar je dokaj nelagoden občutek glede na kakovost tega benda. Vsekakor bom zanesljivo preveril tudi njihov debi, saj sem prepričan, da je to bend, ki ga bo treba uloviti tudi na kakšnem odru blizu ljubljane.
Album "Departing" prinaša vse, kar mora imeti vrhunski album. Polno melanholije, melodičnosti, energije, nežnosti, kitarskih prelivov, frenetičnih ritmov, dvoglasnih vokalov in"zmedenega petja". Če na koncu še dodam, da album deluje dobro tudi, ko ga ne poslušam v enem koraku oziroma celoti, potem je to to.
Pravi alter-pop indie-rock album, ki da pravi značaj in smer tovrstni glasbi, ki je že davno prešla iz žanra v neko splošno gibanje in postala scena, ki se vse preveč spogleduje z mainstreamom.


http://www.theraa.com/
http://www.myspace.com/theraa

0 komentarji:

Objavite komentar